Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Θαν.Λιόλιος:Νταήδες με το Λαό, Κιοτήδες με την Τρώικα


ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ: "ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; 
ΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 
Ή ΔΗΜΑΓΩΓΊΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΌΣ;"
Αγαπητοί  Ηπειρώτες  υπάρχει σήμερα μεγάλη ανησυχία στο χωράφι, στη στάνη αλλά και μέσα στην εταιρία για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, η ανησυχία είναι κοινή και από τους παραγωγούς αλλά και από τους εργαζομένους.



Όλοι λέμε ναι στον έλεγχο, ναι στον εκσυγχρονισμό, ναι στο νοικοκύρεμα, ναι στην όποια βελτίωση υποδομών και λειτουργιών της βιομηχανίας γάλακτος,  λέμε ναι στη διαφάνεια, ναι στην λογοδοσία, ναι στον καταλογισμό ευθυνών για τυχόν διασπάθιση χρήματος και ποινικές ρήτρες που θα τσακίζουν πρακτικές και τακτικές που ζημιώνουν τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Όλοι μας λέμε ναι στην αξιολόγηση του εργατικού και διοικητικού προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια και μακριά από κομματικά και πελατειακά βολέματα ημετέρων.
 Λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και μάλιστα τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης γιατί θα έρθουν  τ’ αρπακτικά, ΄΄ οι δήθεν΄΄ επενδυτές, οι καιροσκόποι να την πάρουν αντί πινακίου φακής. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε οι κτηνοτρόφοι μας θα χάσουν τα κοπάδια τους και θα μετατραπούν σε τσοπαναραίους των αφεντάδων τους και τούτο γιατί οι λεγόμενοι επενδυτές στα αλήθεια πιστεύουν πως θα αγοράσουν όλη την παραγωγή γάλακτος δίχως εκβιασμούς και όχι σε εξευτελιστικές τιμές;

Θ’ αγοράζουν όλα τα γάλατα κατσικίσιο – πρόβειο – αγελαδινό καθ’ όλη τη χρονική περίοδο σε τιμές που θα ανταποκρίνονται στο μόχθο και τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων ή θα πράττουν κατά το ΄΄ δοκούν ΄΄  ανάλογα με τους χρησμούς του μαντείου της Δωδώνης και θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση, τους κτηνοτρόφους μας και στην ανεργία τους εργαζομένους στην εταιρία, μεταφέροντάς την πιθανόν σε γειτονική χώρα.

Ποιες ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των παραγωγών γάλακτος και από ποιους; θα υπάρξει κρατική προστασία και με ποιες ρήτρες; θα αναλάβουν οι λεγόμενοι επενδυτές και όλα τα τυχόν χρέη της γαλακτοβιομηχανίας γάλακτος ή θα τα φορτώσουν στο λαό; θα ξεπουλήσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ επειδή το θέλουν οι Τρωικανοί;

Κανένας λαός στην γη δε σκύβει το κεφάλι του σε εκβιασμούς, απειλές, δήθεν υποδείξεις και νουθεσίες καμμιανής  Μέρκελ και   Λαγκάρντ, πόσο μάλλον ο Ηπειρώτικος λαός. Ας μας επιστρέψει η κ. Μέρκελ το κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές αποζημιώσεις, το βιός μας που έκαναν πλιάτσικο οι πατριώτες της στην κατοχή κι ας κρατήσει τα δασκαλέματα για τον εαυτό της. Δεν αποδεχόμαστε πολιτικές και πολιτικούς που είναι Κιοτήδες με την Τρώικα και Νταήδες με το λαό μας. Αν ακολουθήσουμε τέτοιες πολιτικές ούτε θα θερίζουμε ούτε θα αρμέγουμε, εκεί θα μας οδηγήσουν.

Ο Ηπειρώτικος λαός έχει αξιοπρέπεια, έχει περηφάνια, έχει φιλότιμο, δεν έχει κιοτήδες. Περίτρανα λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, λέμε ναι στο νοικοκύρεμα, ναι στον εκσυγχρονισμό και στην εξυγίανση, λέμε ναι στη διαφάνεια και τον έλεγχο και τρανταχτά όχι στα πεσκέσια και τα βερεσέδια πουθενά και σε κανέναν. Μπορούμε και χωρίς τα δασκαλέματα της κ. Μέρκελ και κ. Λαγκάρντ.
Η ΔΩΔΩΝΗ θα επιβιώσει, οι Ηπειρώτες δεν καπιστρώνονται δεν είναι μαλιστάνθρωποι, βγάζουν λάθος συμπεράσματα από κάποιους ενδοτικούς σύγχρονους Πηλιογούσηδες. Πατριώτες θα αντισταθούμε, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε, μόνοι μας πουθενά.

Σταθερή και αταλάντευτη θέση μας η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στα χέρια των κτηνοτρόφων μας.

΄΄ Ομιλία του  Δημάρχου Πάργας την Τρίτη 09/07/2012 στην συγκέντρωση των Κτηνοτρόφων στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας  ΔΩΔΩΝΗΣ στα  Ιωάννινα ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου