Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου

Η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σας προσκαλούν σε Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα:

«Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου»       

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 9.00 π.μ
Κτίριο Π.Ε. Θεσπρωτίας, Αίθουσα Συσκέψεων 2ος όροφος

Παναγή Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα 

  Στον ιστότοπο

 έχει αναρτηθεί το Προσχέδιο Διαχείρισης Υδάτινου Δυναμικού Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.

 Στα πλαίσια της Διαβούλευσης έχει ήδη γίνει μια πρώτη ημερίδα στα Γιάννενα στις 12 Ιούλη
Το «νέο» προσχέδιο διορθώνει κάποια χοντρά ζητήματα (λεκάνες), που είχαν παρατηρηθεί στην προηγούμενη έκδοσή του, αλλά διατηρεί την ίδια φιλοσοφία σε όλες του τις επιλογές.


Στα Γιάννενα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα του απορριφθέντος από το ΣτΕ, επανερχόμενου όμως μέσα από το Προσχέδιο, ΥΗ φράγματος Αγίου Νικολάου στο Άραχθο (Γεφύρι της Πλάκας), με παρεμβάσεις εκπροσώπων από τις περιοχές αυτές Άρτας-Ιωαννίνων

Το όλο Σχέδιο αφορά μεταξύ των άλλων όλο το υδάτινο δυναμικό της Ηπείρου και με βάση την πρώτη ανάγνωση και από την παρουσίασή του προκύπτει ότι η Έκθεση παρακάμπτει θεμελιακά ζητήματα, πέραν του άστοχου και με σκοπιμότητες  σχεδιασμού.

Επειδή η υιοθέτηση του Σχεδίου αυτού μπορεί να αποτελέσει την νομοθετική ταφόπετρα για το μέλλον των υδάτινων στοιχείων της περιοχής, θα πρέπει να αντιδράσουμε, με πρώτη ενέργεια την υποβολή απόψεων. 

Καλούμε λοιπόν πολίτες και συλλογικότητες να υποβάλλουν τις απόψεις τους στο e- mail: info.egy@prv.ypeka.gr, έτσι ώστε το ΥΠΕΚΑ να «βομβαρδιστεί» με αυτές και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία αγώνων αυτού του τόπου να αναγκασθεί να αναθεωρήσει  βασικές πλευρές του σχεδιασμού του.

 Νομίζουμε ότι είναι σημαντικό, πρώτον να ενημερωθούμε για το ζήτημα,  δεύτερον να παραβρεθούμε στην ημερίδα για να εκφράσουμε τεκμηριωμένα και οργανωμένα τις απόψεις μας και τρίτον να ενημερώσουμε και άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων να παραβρεθούν.

(Αποσπάσματα από επιστολή πολιτών προς το ΥΠΕΚΑ)

Σε ότι αφορά την περιοχή μας έχουμε θέμα με τα απόβλητα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και του βιολογικού καθαρισμού της Παραμυθιάς  και το σχέδιο αποξήρανσης στο δέλτα του Αχέροντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου