Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Παξοί

Γράφει η Eλευθερία Αρβανιτάκη
 


Έχει καταπληκτικές θάλασσες και παραλίες (για μπάνιο Μονοδέντρι και Λαγκάδα). Ένα από τα πράγματα που σε τρελαίνει είναι οι σπηλιές που μπαίνεις μέσα με βάρκα. 

Πρωτεύουσα είναι ο Γάιος, ένα γραφικό λιμάνι που για να το πλησιάσεις διασχίζεις ένα φιορδ ανάμεσα από δύο νησάκια – το ένα της Παναγιάς με το μοναστήρι και το άλλο ο Άγιος Νικόλαος. Όμορφα λιμανάκια είναι ο Λογγός και η Λάκκα και το πιο… ψηλό χωριό είναι η Φουντάνα δίπλα στα Αρβανιτακαίικα.

Οι Παξοί έχουν εξαιρετικό φαγητό και εστιατόρια με καλό επτανησιακό φαγητό, και πολύ ακριβό αλλά και φτηνό. Σίγουρη βόλτα στον Ερημίτη, το εστιατόριο πάνω στα βράχια για να δεις το δειλινό με φαγητό, καφέ ή ποτό. Κοντά στο λιμάνι το Απάγκιο και το Καρνάγιο για υπέροχο ψάρι. Σπιτική κουζίνα στον Βόντζα. Στον Λογγό είναι εγγύηση ο Βασίλης και ο Γιος. Ακόμη επιβάλλεται μια βόλτα στο παραδοσιακό καφενείο του Μπουρνάου, στη μέση του νησιού.

Απίστευτοι είναι οι Αντίπαξοι, όπου πηγαίνεις και κολυμπάς σε μια ανοιχτοπράσινη θάλασσα νιώθοντας ότι  αιωρείσαι, καθώς από κάτω καθρεφτίζεται η σκιά σου. Νομίζεις πως έτσι ξεπλένεις τα πάντα από πάνω κι από μέσα σου.

* Η Ελ.Αρβ. αυτή την εποχή δίνει μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον Μπάμπη Στόκα.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου