Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη για τα Κέντρα Υγείας

Παρέμβαση Στράτου Ιωάννου - Προγραμματίστηκε σύσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους Δ/ντές των Κέντρων Υγείας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του.
  
"Δεν αναφέρεται συμμετοχή εκπροσώπων της Πάργας στην επίσκεψη... 
Θα υπερασπίσει κανείς το Κ.Υ. Πάργας στην προγραμματισμένη σύσκεψη;"  (Β.Ι.)

Τον Αντιπεριφερειάρχη της  Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου οι αντιδήμαρχοι Θεσπρωτικού κ. Π. Αθανασόπουλος και Β. Φίντζος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Πολυστάφυλλου κ. Γ. Μπακόλας, Γαλατά κ. Γ. Βασιλείο, Μελιανών κ. Γ. Ιωαννίδης, Ν. Σαμψούντας κ. Β. Φουντούκογλου, Μιχαλιτσίου κ. Π. Αρβανίτης, και Νικοπόλεως κ. Α. Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού Π. Νάστας και ο γιατρός (επιμελ. Α΄) κ. Π. Τζίμας προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού αλλά και τη λειτουργία των ΚΥ του νομού εν γένει.


Εξέθεσαν αναλυτικά τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί και έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας μέχρι του σημείου αδυναμίας ανταπόκρισης στις ανάγκες των περιοχών και ιδιαιτέρως των χωριών, λόγω ελλείψεως προσωπικού αλλά και ανορθολογικής κατανομής του υφιστάμενου προσωπικού. Τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το σημαντικό έργο τους και ζήτησαν την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος  Ιωάννου εξήρε την προσφορά των  γιατρών οι οποίοι με επαναλαμβανόμενες εφημερίες και σε αντίξοες συνθήκες καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων και του πιο απομακρυσμένου χωριού και με αυταπάρνηση σώζουν ζωές. Τόνισε τη σημασία των Κέντρων Υγείας, τα οποία προσφέρουν πολύτιμη πρωτοβάθμια περίθαλψη σε τοπικό επίπεδο, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους στον τόπο τους  και συντελούν στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου Πρέβεζας. Υποστήριξε με έμφαση ότι πρέπει να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας με προσωπικό για να συνεχίσει η λειτουργία τους, όπως και ασφαλώς το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συνάντησή του μαζί με τον βουλευτή Δ. Τσουμάνη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τους Υφυπουργούς Α. Μπέζα και Ζ. Μακρή, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου, και για την δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να δοθεί λύση στο ζήτημα της Πρέβεζας. Ανέφερε ότι για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού θα έρθουν τρεις ιατροί (1 νεφρολόγος, 1 παθολόγος και 1 αναισθησιολόγος) στην περιοχή μας.

Για να βρεθεί μια λύση στο  θέμα της λειτουργίας των Κέντρων  Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης, ήρθε σε επικοινωνία με τη διοίκηση του  Νοσοκομείου Πρέβεζας και ζήτησε σύσκεψη μεταξύ Διοίκησης και Διευθυντών Κέντρων  Υγείας για καλύτερο συντονισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου