Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ιστορικό ντοκουμέντο: Ο τουρισμός στην Ελλάδα 50 χρόνια πριν! (video)  

Η Ελλάδα μιας άλλης εποχής παρουσιάζεται σε βίντεο από το 1963, με τίτλο το «νησί του ήλιου»!


Πρόκειται για μια γραφική περιήγηση στην Ελλάδα του ’60. Το ταξίδι ξεκινά με την παρουσίαση του τρόπου με τον οποίου η αεροπορική εταιρία φτιάχνει τη διάθεση των επιβατών σερβίροντάς τους ελληνικό φαγητό και κρασί και βάζοντας ελληνική μουσική. 

Στο βίντεο θα εντοπίσετε ορισμένα πλάνα από τις γεύσεις των πιάτων και από ρετσίνα που σερβίρονται μέσα το αεροπλάνο. Υπάρχουν πλάνα και από ελληνικές κούκλες και περιοδικά.Με την άφιξη των επιβατών προβάλλονται οι τουρίστες που εξερευνούν τα σημεία ενδιαφέροντος στην καλοκαιρινή Ελλάδα, όπως ο Παρθενώνας και άλλοι αρχαίοι ναοί, καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Λίνδο. 


Παρουσιάζονται επίσης πλάνα από τη Ρόδο και τις ακτές της, και ο αφηγητής κάνει αναφορές στην ιστορία των νησιών καθώς περνούν από την οθόνη. 


Δείτε το βίντεο…
Παλιά μικρά ξύλινα καράβια που μεταφέρουν δεκάδες τουρίστες σ’ ένα νησί που μόνο από την αφηγητή αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η Αίγινα, γαϊδούρια και οι ιδιοκτήτες τους που περιμένουν μέσα στον ήλιο τους νεοφερμένους, είναι μερικές από τις εικόνες που αποκαλύπτουν τον τουρισμό μιας άλλης εποχής στην Ελλάδα,  πίσω, στη δεκαετία του ’60.

Για την ακρίβεια, τα γυρίσματα του βίντεο φαίνεται να έγιναν το 1961. Οι τουρίστες στη συνέχεια κατευθύνονται σ’ έναν αρχαίο ναό του νησιού, και οι ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που μεταφέρουν τους τουρίστες, βοηθούν έναν έναν τους ξένους να κατέβουν από τα ζώα μεταφοράς. 


Ο αφηγητής αναφέρει ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά, τη θεά της Σοφίας. 

Έπειτα, βόλτα με σκάφος κατά μήκος της ακτογραμμής, ώσπου γίνεται ορατό το νησί του Πόρου. Στη συνέχεια απόβαση στην Ύδρα.

Δείτε το βίντεο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου