Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



 

Το τελευταίο διάστημα μετακινούνται γιατροί από τα κέντρα υγείας(και από άλλα νοσοκομεία της περιοχής) για να καλύψουν τα τεράστια κενά του νοσοκομείου της Πρέβεζας. Το υπουργείο υγείας , η διοίκηση του νοσοκομείου  με αυτό το μέτρο μοιράσματος της φτώχειας (στην οποία δεν πρέπει να συναινέσουμε) κρατάει το νοσοκομείο της Πρέβεζας «ανοιχτό» διαλύοντας τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό , οδηγεί τα κέντρα υγείας σε κλείσιμο και ειδικά με το νέο νόμο που κατέβασε ο Βορίδης στη βουλή ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας. 

 Πίσω από τα παχιά λόγια του κυβερνητικού θιάσου ότι «τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη», κρύβεται η αλήθεια ότι η πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυπηρετεί τράπεζες, δανειστές, τοκογλύφους οδηγώντας την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση. 


Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών, υλικών, ακριβών φαρμάκων, νοσηλίων και χαρατσιών. Η προσπάθειά τους να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης, σημαίνει ακόμα περισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές, απλήρωτη εργασία. Είναι πρόκληση την ώρα που έδωσαν και δίνουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, να κλείνουν νοσοκομεία, να αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς, χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. 

Η διάλυση των κέντρων υγείας και  υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει στη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικιστικό, αλλά συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές και θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, μέχρι την οριστική ιδιωτικοποίησή τους. 

Οι προσπάθειες των τοπικών παραγόντων (περιφέρεια, δήμοι) ρίχνουν νερό στο μύλο της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής. Η πολιτική αυτή σε παιδεία-υγεία και κοινωνικές παροχές σε τοπικό επίπεδο είναι βαθιά συνδεδεμένες με το Καλλικράτη τον οποίο ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι υπηρετούν με ευλάβεια. 

Κανένας «παράγοντας» δεν πρόκειται να μας λύσει το πρόβλημα. Ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη του Λαού είναι οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες του. Για αυτό ακριβώς το λόγο χαιρετίζουμε την στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στα Κέντρα Υγείας και καλούμε γύρω από τα κέντρα υγείας να στηθούν τοπικές επιτροπές αγώνα, οι οποίες μαζί με την επιτροπή αγώνα για το νοσοκομείο της Πρέβεζας να συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό μέτωπο για πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση.

Να παλέψουμε από κοινού  για αναβάθμιση του νοσοκομείου και ισχυροποίηση των κέντρων υγείας, με αύξηση των κλινών στα πραγματικά επίπεδα αναγκών. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των γιατρών. Προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού παντού. Αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και την εθνικότητα. Έξω οι επιχειρήσεις από την υγεία.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς από Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.  τη συνέχιση των θυσιών, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής των τόκων και του χρέους. Παλεύουμε για στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων. Για έξοδο από την θανάσιμη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη, εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο ενάντια στους εκβιασμούς και την ανθρωπιστική κρίση που σπέρνουν οι τροικανοί.

η επιτροπή Πρέβεζας της περιφερειακής κίνησης
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου