Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ήρωες οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας

 

Ήρωες οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας όπου ανταποκρίνονται επάξια με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν
Πραγματικοί ήρωες οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας που καθημερινά φέρουν εις πέρας περιστατικά της περιοχής μας.
Οι τέσσερις οδηγοί ασθενοφόρων που υπηρετούν δυο στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου και δυο στην Πάργα, για την κάλυψη των αναγκών, εκτελούν καθήκοντα Τραυματιοφορέα - Νοσοκόμου και ακόμα και Γιατρού για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες διότι δεν υπάρχουν γιατροί στα ασθενοφόρα.
 
Έλλειψη προσωπικού
Αν κάποιος συμπολίτης μας χρειαστεί άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο, αν είναι τυχερός θα υπάρχει βάρδια με οδηγό. 
Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να βρεθεί οδηγός από ρεπό ο οποίος μπορεί να είναι οπουδήποτε η να καλεστεί ασθενοφόρο από την Πρέβεζα.
Θα πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα κάλυψης των κενών που δημιουργούνται στις βάρδιες.

Με δικά τους μέσα μεταφέρονται οι ασθενείς
Να τονίσουμε ότι μόνο η επείγουσες μεταφορές γίνονται στα Κέντρα Υγείας, ενώ οι μεταφορές ασθενών «ανατίθενται» στους ίδιους τους ασθενείς (!), τόσο ως προς το κόστος όσο και ως προς την ευθύνη μεταφοράς τους, εξέλιξη που μπορεί να αποβεί επιβαρυντικό ως και μοιραίο για την υγεία τους.
Να επισημάνουμε πως οι οδηγοί προσπαθούν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν και τις αυξημένες απαιτήσεις στην περιοχή του Φαναρίου και της Πάργα ειδικά το καλοκαίρι, να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται επάξια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου