Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Θαλασσινός – Νέος δίσκος σε στίχους Αλκαίου με τραγούδια για τον Μητροπάνο!

Θαλασσινός – Νέος δίσκος σε στίχους Αλκαίου με τραγούδια για τον Μητροπάνο! 
 
(ΔΗΛΩΣΕΙΣ)
 «Την ημέρα που πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος με παίρνει τηλέφωνο η Λιζέτα Καλημέρη και μου ζητεί να συναντηθούμε για να μου δώσει κάτι το οποίο είχε ήδη στα χέρια της τρεις ημέρες. Μου φέρνει ένα γράμμα από τον Άλκη Αλκαίο το οποίο ξεκινούσε ως εξής: Παντελή πόσο καιρό…
 
 Στη συνέχεια μου έλεγε για τα τραγούδια που είχε γράψει και τα είχε υποσχεθεί στο Δημήτρη Μητροπάνο. Μου ζητούσε να μελοποιήσω όποια ήθελα, ακόμη και όλα. Αυτά τα τραγούδια θα περιέχει ο επόμενος δίσκος μου και δυστυχώς δεν βρίσκεται κανείς πια στη ζωή».

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη Ζωή Λιάκα ο Παντελής Θαλασσινός που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα. (Δείτε επίσης σχετικές δηλώσεις του στο ogdoo.gr εδώ) Αφορμή η συναυλία του στο Βύρωνα το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου παρέα με αγαπημένους τους φίλους, καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και νέα παιδιά που αφήνουν υποσχέσεις και ελπίδες για το «μετά» όπως ο Αλέξανδρος Μπελές και ο «δικός» μας Πάνος Παπαϊωάννου.

Σταχυολογήσαμε μερικές ακόμη χαρακτηριστικές «στιγμές» του:

«Δεν έχω πει ποτέ σε κανέναν όχι. Το τραγούδι όταν το γράψεις φεύγει από σένα. Η ανταμοιβή σου είναι ότι θα το τραγουδάει ο κόσμος. Είναι αχαριστία και καβάλημα να αρνείσαι την επανεκτέλεση κάποιου κομματιού επειδή ο καλλιτέχνης κινείται σε διαφορετικό χώρο από σένα. Τραγούδια μου έχουν πει η Δέσποινα Βανδή, η Άννα Βίσση, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής και πάρα πολλοί άλλοι. Είναι για μένα τιμή να θέλει κάποιος να τραγουδήσει τα κομμάτια που έχω γράψει. Αν πρέπει να ξεχωρίσω ένα στιγμιότυπο από το πλήθος των επανεκτελέσεων θα είναι το Κράτα για το τέλος για παράδειγμα. Όπως το είπε η Χάρις Αλεξίου ήταν μαγικό. Ήταν υπέροχη η ερμηνεία της»

Τέλος ο Παντελής Θαλασσινός δε δίστασε να εκφράσει τη γνώμη του για τα δυσανάγνωστα μηνύματα των καιρών και την άνοδο του νεοναζισμού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συνέντευξη:

«Η Χρυσή Αυγή είναι εντελώς μόνη της, με δική της παντιέρα και σημαία. Βρήκε χώρο στην ελληνική κοινωνία μέσα από το μανδύα της δήθεν αλληλεγγύης… Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι η κορυφή του παγόβουνου που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε». 
 
ΠΗΓΗ  - Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/prosopa/dilwseis/thalassinos-neos-diskos-se-stixous-alkaiou-me-tragoydia-gia-ton-mitropano - Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/prosopa/dilwseis/thalassinos-neos-diskos-se-stixous-alkaiou-me-tragoydia-gia-ton-mitropano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου