Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Δοκιμαστική Πρώτη Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

 
  Καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του μεγάλου έργου για την Ήπειρο «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Θέατρα της Ηπείρου», που περιλαμβάνει ένα πλήθος από παρεμβάσεις στα ίδια τα θέατρα, στις υποδομές, όπως η απομάκρυνση του εθνικού δρόμου από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, και πολλά άλλα, ξεκινάει η πρώτη πιλοτική «Πολιτιστική Διαδρομή στα Θέατρα της Ηπείρου».
 
  Πρόκειται για μια δοκιμαστική μεν, αλλά απολύτως πραγματική, οργανωμένη εκδρομή, η οποία θα δώσει μια πρόγευση του τελικού ολοκληρωμένου "προϊόντος", που θα προϋποθέτει όλες τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις. Απευθύνεται στα μέλη του Διαζώματος και στους φίλους τους, και πιθανόν θα δώσει την ευκαιρία στους διοργανωτές να κάνουν παρατηρήσεις και προτάσεις βελτιστοποίησης.

 Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ταξίδι 4 ημερών που θα πραγματοποιηθεί 2 φορές (Πέμπτη 30 Απριλίου – Κυριακή 3 Μαΐου (Πρωτομαγιά) & Παρασκευή 29 Μαίου – Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος)) κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τα πέντε μοναδικά αρχαία θέατρα: της Δωδώνης, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία θέατρα της περιοχής, που χτίστηκε από τον βασιλιά της Ηπείρου, Πύρρο, κατά τη διάρκεια του 3ου αιώνα π.Χ., το θέατρο της Κασσώπης, με εξαιρετική θέα στο Ιόνιο, το θέατρο της Νικόπολης, με στοιχεία ελληνικής και ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, το θέατρο των Αρχαίων Γιτάνων και το μικρό θέατρο της Αμβρακίας μέσα στην Άρτα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τους επισκέπτες θα συνοδεύσει πιστοποιημένος ξεναγός.
 
Η εκδρομή θα "αποτελεί την πρώτη πιλοτική πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, η οποία είχε ανακοινωθεί στην Συζήτηση τις 28ης Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου». Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το θέατρο της Κασσώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου