Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ


1. Κάποιος καπνίζει δύο πακέτα τη μέρα, πίνει ένα μπουκάλι ουΐσκι, δεν αθλείται, δεν τρέφεται σωστά, κάνει καθιστική ζωή. Οι φίλοι και συγγενείς τον προειδοποιούν ότι κινδυνεύει να αρρωστήσει, αλλά αυτός απτόητος συνεχίζει την αυτοκαταστροφική ζωή. Κάποτε μοιραία αρρωσταίνει από την “επάρατο”. Στο κρεβάτι του πόνου, αντί να μετανιώσει για τη μέχρι τότε ζωή του και να καταλάβει πού τον οδήγησαν τα σφάλματά του, βρίζει τους γιατρούς που τον κάνουν να υποφέρει με τις χημειοθεραπείες τους. Πιο πριν, βέβαια, με μεγάλη δυσκολία πείστηκε να μπει στην ογκολογική κλινική για θεραπεία. Κι αυτό γιατί ήξερε ότι και κάποιοι άλλοι που βρέθηκαν στην ίδια θέση μ’ αυτόν κι ακολούθησαν την ίδια θεραπεία έχασαν τα μαλλιά τους, τα κιλά τους, το κέφι τους, την όρεξή τους και υπέφεραν ουκ ολίγον!

2. Κάποιος, γυρνώντας στο σπίτι του μια μέρα, βλέπει ότι στο ένα δωμάτιο έχει πιάσει φωτιά που απειλεί να εξαπλωθεί. Όπως είναι φυσικό καλεί τους πυροσβέστες που ευτυχώς φτάνουν αμέσως. Ενώ, όμως, κατεβάζουν τις μάνικες κι ετοιμάζονται να μπουκάρουν για να δώσουν μάχη με τη φωτιά, βλέπουν έκπληκτοι τον ιδιοκτήτη να μπαίνει μπροστά τους και να τους ζητά να τον διαβεβαιώσουν ότι θα σβήσουν τη φωτιά χωρίς να σπάσουν τίποτα, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές, χωρίς να βρέξουν τα έπιπλα στα άλλα δωμάτια. Αυτές είναι οι “κόκκινες γραμμές” που τους θέτει (κατά τη χαρακτηριστική του έκφραση) διαφορετικά θα το σκεφτεί πάρα πολύ πριν τους αφήσει να μπουν στο σπίτι του.

3. Κάποιος ξοδεύει πολλά για να περνά καλά αυτός και η γκόμενά του: ωραία ρούχα, ακριβά αμάξια, πολυτελές σπίτι, μακρινά ταξίδια… Τα λεφτά που βγάζει από την εργασία του δεν του φτάνουν για να ζει μια τέτοια ζωή και μοιραία δανείζεται. Χρωστά σε συγγενείς, χρωστά σε φίλους, χρωστά σε τράπεζες, χρωστά σε τοκογλύφους. Κάποτε του τηλεφωνούν από μία εταιρεία είσπραξης χρεών και του βάζουν τις φωνές επειδή για άλλη μία φορά δεν πλήρωσε τη δόση του δανείου του. Όταν αντιλαμβάνεται ότι η φίλη του σήκωσε το ντούμπλεξ τηλέφωνο και άκουσε το διάλογο, πηγαίνει στην τράπεζα και χαλάει τον κόσμο επειδή του έθιξαν την ανδρική του περηφάνια και τον εξευτέλισαν στην γκόμενά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου