Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πολίτες στη Θεσπρωτία προσπαθούν να σωθούν και να σώσουν!

Έφτιαξαν κίνηση αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης...

Στη Θεσπρωτία πολίτες προσπαθούν να σωθούν και να σώσουν από την κρίση! Στο πλαίσιο αυτό έφτιαξαν κίνησης αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. 

Πρόσκληση σε συνέλευση την Πέμπτη 21 Φλεβάρη στο “Πανθεον” στις 9 μμ.
Ας κάνουμε το βήμα να ενώσουμε την φωνή και την δύναμή μας ,κανένας μόνος του στην κρίση.
Καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ,οι άνεργοι ,οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι βιώνουμε την επίθεση, να συζητήσουμε να καταθέσουμε προτάσεις για να οργανώσουμε την αυτοάμυνα μας.
Καλούμαστε να βρούμε τους τρόπους αυτούς που να απαντάνε σε ότι καταρρακώνει την ζωή και την αξιοπρέπεια μας .

Κίνηση Αυτοοργάνωσης και Αλληλεγγύης Πολιτών Θεσπρωτίας

Όπως αναφέρουν: 

"όλοι και όλες μας ζούμε μια χωρίς προηγούμενο ,τεράστιας έκτασης, κοινωνική καταστροφή  που παρόμοια της βιώσαν  χώρες του τρίτου κόσμου καθώς και χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη  κατάσταση. Τρία χρόνια τώρα  οι πολιτικές λιτότητας των μνημονίων χειροτέρεψαν  την ζωή μας. Διαρκής λιτότητα με τα συνεχώς μειωμένα  εισοδήματα με ταυτόχρονη  διάλυση των εργασιακών σχέσεων. 

Η ανεργία  στο «επίσημο» 25% αλλά όλοι ξέρουμε πώς το πραγματικό νούμερο (αν κάποιος μπορεί να μιλήσει με νούμερα) ξεπερνά το 35%.  

Χιλιάδες νέοι άνεργοι και ιδιαίτερα επιστήμονες οδηγήθηκαν στον δρόμο της μετανάστευσης .Φτώχεια- εξαθλίωση-πείνα !!! Συσσίτια ακόμα και σε σχολεία , ασθενείς χωρίς περίθαλψη, άνθρωποι που τρέφονται από τα σκουπίδια, άστεγοι στους δρόμους, εικόνες κατοχής τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές πόλεις.

  Περισσότερες από τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες , δείχνουν το αδιέξοδο που οδηγούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.  

Φόροι δυσβάσταχτοι για τα λαϊκά νοικοκυριά αλλά και φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους ,τραπεζίτες ,εφοπλιστές ,μεγαλοεργολάβους και καναλάρχες ,σε όλους αυτούς που ζουν από τον μόχθο ,τον ιδρώτα και το αίμα μας.  

Χαράτσια (Το χαράτσι, φόρος το οποίος επέβαλαν οι Τούρκοι στους χριστιανούς υπηκόους του Σουλτάνου.) τα οποία  μας  επιβάλουν ξεδιάντροπα  μέσα από έναν καλά στημένο μηχανισμό, ξεζουμίζοντας και άλλο φτωχά και μεσαία νοικοκυριά .  

Αυξήσεις  στα τιμολόγια  ηλεκτρικού ,στο νερό, στις συγκοινωνίες ,σε καθετί  που θα έπρεπε να έχει δημόσιο και κοινωνικό  χαρακτήρα .  

Περικοπές που κάνουν ακόμα  χειρότερη την κατάσταση  στο χώρο της  υγείας σε βαθμό  που  να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες  εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι να μην έχουν πρόσβαση  σε νοσοκομεία γιατρούς και φάρμακα .

 
Σχολεία με κενά σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό , καθηγητές και δάσκαλοι στα όρια της φτώχειας ,προώθηση της παραπαιδείας,  φτωχοί μαθητές που εγκαταλείπουν τα σχολεία ,γονείς που  καλούνται  να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης  . κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας και πλήρης  ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .Συνολική  διάλυση του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας.
Το ξεπούλημα είναι προ των πυλών και ο εχθρός εντός των τειχών Ξεπουλάνε τον πλούτου της χώρας μας ,ξεπουλάνε τα λιμάνια τις ακτές ακόμα και νησιά, ξεπουλάνε επιχειρήσεις δημοσίου χαρακτήρα .
Τράπεζες τοκογλύφοι που καραδοκούν να κατασχέσουν σπίτια ,μαγαζιά και καθετί που έχουμε αποκτήσει με κόπο και ιδρώτα . Χτύπημα τον δημοκρατικών δικαιωμάτων , καταστολή  σε ότι προσπαθεί να ορθώσει ανάστημα του  ενάντια σε αυτούς που έχουν σκοπό να καταργήσουν ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα μας στη ζωή . Προσπαθούν να ακυρώσουν τα όνειρα μας !!! Ο κατάλογος με ότι κάνει την ζωή μας μαύρη είναι μακρύς .
 
Με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ,με προσεκτικά αλλά γρήγορα βήματα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ,η ντόπια και ξένη μεγαλοεπιχειρηματική τάξη  προσπαθεί να χρεώσει  στην πλάτη μας την δική της κρίση ,ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη και κοινωνικοποιώντας τις ζημιές. 
 
 Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευθύνη γι αυτά που ζούμε ,τα οποία δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά είναι ο σκληρότερος ταξικός πόλεμος στην ιστορία του τόπου μας.
Μέσα από τα νομοσχέδια που πέρασε η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις  ,οι υπογραφές για το τρίτο και όχι τελευταίο μνημόνιο δείχνουν τον αντιλαϊκό τους δρόμο. Είναι αυτοί που με τα επιτελεία τους και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το ΜΑΥΡΟ άσπρο.
Προσπαθούν να επιβάλουν τις προθέσεις τους δημιουργώντας αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες (το ζήσαμε πρόσφατα στο μετρό, ναυτικούς κλπ ) είναι αυτοί που έχουν επωάσει το αυγό του φιδιού και το αφήνουν ανενόχλητο να σπέρνει το δηλητήριό του μέσα στην κοινωνία.
Το μήνυμα που  βγαίνει απ’ όλα τα παραπάνω είναι  ένα κι είναι ηχηρό: Ο κόσμος της  εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν πρέπει να φοβούνται την επίθεση του μνημονιακού μπλοκ. Πιστεύουμε  στις δυνάμεις μας, συντονίζουμε  τις αντιστάσεις μας και απαντάμε  με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση. Κόντρα στη λογική της απάθειας και της αδράνειας που ευνοεί τις δυνάμεις της συντήρησης επιλέγουμε τον  δρόμο της ενεργής συμμετοχής της συλλογικής διεκδίκησης και της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε και στον τόπο μας  να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε  μαζί τα χειρότερα που έρχονται.  
 
Δεν πρόκειται  να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Να βαδίσουμε  μαζί το δρόμο της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου