Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ

Αν ο Δήμαρχος Πάργας ήταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις θα είχε την άνεση του προλαμβάνειν
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Σουλίου, αντιλαμβανόμενη πλήρως τη σοβαρότητα  του προβλήματος στη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Καρβουναρίου, που βρίσκεται στα όρια της δικής του επικράτειας, είναι υποχρεωμένη από τα τελευταία γεγονότα, να καταθέσει τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Κατ’ αρχήν, το θέμα της  διαχείρισης στερεών αποβλήτων είναι ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα που ταλανίζει σχεδόν το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Άγνοια, ατολμία, συμφέροντα οι κύριοι λόγοι αποτυχίας. Οι εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης, προχωρούν με βήματα προς τα πίσω. Από την αρχή της ανάληψης της θητείας μας, το μήνα  Ιανουάριο του έτους 2011, με συνεχή έγγραφα, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, προσωπικές παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, κεντρική διοίκηση, Περιφέρεια Ηπείρου, Αποκεντρωμένη Διοικηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Π.Ε.Δ., ΦΟ.Δ.Σ.Α., Δήμους που εμπλέκονται, έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα παρέμβασης για την καλή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. σύμφωνα με τις μελέτες ειδικών, καθώς και την έκθεση τελευταία των επιθεωρητών περιβάλλοντος. 


Δυστυχώς, η όποια κινητικότητα είναι ελάχιστη, με αποτέλεσμα οι τελευταίες βροχοπτώσεις να δημιουργήσουν επικίνδυνη κατάσταση οικολογικής καταστροφής, ενώ είναι γνωστή η ποσότητα βροχής που δέχεται η περιοχή μας τους χειμερινούς μήνες.Πιστεύουμε και ελπίζουμε, ότι στη σημερινή συγκυρία και στην κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα, τα πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως το πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, δεν προσφέρονται ούτε για μεγαλόστομες και πομπώδεις εκφράσεις, ούτε για ανέξοδες αντιπαραθέσεις κενές περιεχομένου, ούτε σπέκουλα με πολιτική η κομματική χροιά.

Είναι η ώρα όλοι όσοι εμπλεκόμαστε, με λόγο, με λογική, με ειλικρινή συνεργασία, όχι με λογικές  «της κατσίκας του γείτονα», να βρούμε τις καλύτερες λύσεις.Είναι δεδομένο ότι η αυτοδιοίκηση και οι αυτοδιοικητικοί  δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, το χειρότερο δε όλων είναι ότι εκλείπει πλέον η αιδώς και η δίκη από την πολιτική ζωή της χώρας. Καλό είναι εμείς πρώτοι να διακατεχόμαστε από συστολή, αυτοέλεγχο και σεβασμό στα κοινωνικά παραδεκτά από τους άλλους.

Αν λοιπόν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δήμαρχος Πάργας, δεν υποτιμούσε τις προσπάθειες του Δήμου Σουλίου και ευαισθητοποιημένων πολιτών και ήταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Φ.Ο.Δ.Σ.Α., θα είχε όλη την άνεση του προλαμβάνειν και όχι του πρόχειρα θεραπεύειν.

Η Δήμαρχος Σουλίου και μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ
Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση
Το Μέλος του ΔΣ του Φ.Ο.Δ.Σ.Α.
Πέτσιος Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου