Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Ο αγριόγατος

agriogatosΥπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για παρουσία του αγριόγατου και στον  τόπο  μας, συγκεκριμένα  στην περιοχή από την Aνθούσα (Μαυρίκι) μέχρι το Καραβοστάσι.  

 Φαίνεται ότι μερικά αγρία ζώα, που ήταν μαζεμένα στον πάρκο του Αϊ Θανάση (Πέρδικα), επιζήσανε από την πλημμύρα που πριν μερικά χρόνια κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις και ζούνε πια ελεύθερα  και αναπαράγονται στα δάση της περιοχής (υπάρχουν μαρτυρίες και για ελάφια και ένα λάμα.). (Β.Ι.)
Ο αγριόγατος θεωρείτο «εξαφανισμένος» για την επιστημονική κοινότητα της χώρας μας, μιας και οι "συναντήσεις" του με τον φωτογραφικό φακό, τα τελευταία χρόνια σπάνιζαν...

Ώσπου, ένα χειμωνιάτικο πρωινό του περυσινού Φλεβάρη, ένας ολοζώντανος Αγριόγατος βιντεοσκοπήθηκε για πρώτη φορά στο φυσικό του περιβάλλον, λίγο έξω από την Βοβούσα Ιωαννίνων.

"Ο αγριόγατος είναι πιο ογκώδης και μεγαλόσωμος από την κατοικίδια γάτα και ξεχωρίζει κυρίως από τη φουντωτή ουρά του που φέρει 3-5 δακτυλίους και έχει μήκος γύρω στα 30 εκ., φαρδαίνει προς την άκρη και στολίζεται με σκούρες ρίγες. Το κεφάλι του είναι επίσης πιο ογκώδες από της γάτας. Το τρίχωμά του έχει ποικιλία καστανόξανθων τόνων",αναφέρει μιλώντας στο epirusgate,o διευθυντής της "Πίνδος Περιβαλλοντική" Βασίλης Χρήστου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστου,"Ως τυπικό σαρκοφάγο, όλα του τα δόντια είναι οξύαιχμα, κατάλληλα για το σκίσιμο του κρέατος. Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το epirusgate...


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου