Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Η Βρετανία που παράνομα πούλησε χημικά όπλα στη Συρία να αναλάβει και την καταστροφή τους»

 Συλλαλητήριο στην Κρήτη για τα χημικά της Συρίας την Κυριακή 9 Μαρτίου
Να αναλάβει η Βρετανία την καταστροφή των χημικών όπλων που παράνομα πούλησε στη Συρία ζητά με γραπτή ερώτησή του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις εξωτερικές σχέσεις, Κάθριν Άστον. Όπως επισημαίνει, η αποκάλυψη της παράνομης πώλησης χημικών οπλών από τη Βρετάνια στη Συρία καθιστά παράνομη την καταστροφή τους στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κρήτης.Ο Κρίτων Αρσένης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και  τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποκαταστήσουν την ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να εφαρμόσουν την αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει", όπως προβλέπεται από το άρθρο 191 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Σύμβαση της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου.

"Ο Ρυπαίνων πληρώνει"

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επικαλείται δημοσιεύματα του βρετανικού και διεθνούς Τύπου σύμφωνα με τα οποία μεταξύ Ιουλίου  2004 και  Μαΐου  2010 η βρετανική κυβέρνηση παρείχε σε δύο εταιρείες πέντε άδειες εξαγωγής επιτρέποντάς τους να πουλήσουν στη Συρία φθοριούχο νάτριο. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται για την κατασκευή επικίνδυνων χημικών όπλων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις του συριακού στρατού στις 21 Αυγούστου 2013 αφήνοντας πίσω 1.429 νεκρούς μεταξύ των οποίων 426 παιδιά. 


Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε την πώληση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας στη Συρία. Η παραδοχή αυτή συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της διεθνούς συνθήκης του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα, η οποία απαγορεύει την ενθάρρυνση ή οποιουδήποτε είδους υποστήριξη για την ανάπτυξη χημικών όπλων.
 
Η αποκάλυψη της παράνομης πώλησης χημικών οπλών από τη Βρετανία στη Συρία καθιστά παράνομη την καταστροφή τους στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κρήτης ενώ όπως συμπληρώνει ακυρώνει και το επιχείρημα που πρόσφατα και 45 ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου καταστροφής των χημικών ανοιχτά της Κρήτης επικαλέστηκε η ελληνική κυβέρνηση, ότι είναι πολύ αργά πλέον να κάνει κανείς κάτι.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το παραμικρό στοιχείο για την εξέλιξη της επιχείρησης καταστροφής των χημικών οπλών.

"Το σκοτάδι και η αδιαφάνεια που καλύπτουν την όλη επιχείρηση εκθέτουν όλους όσοι καλοπροαίρετα θέλησαν να υπερασπίσουν την ασφάλεια της επιχείρησης  λόγω της συμμετοχής του ΟΗΕ" συμπληρώνει καλώντας εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. για να πιέσει για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου αλλά και επιτέλους να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για την εξέλιξη της καταστροφής των χημικών και τις ενέργειές της για να την αποτρέψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου