Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

;Eκθεση φωτογραφίας στο Κάστρο της Πάργας: ‘Kythira in light of winter’ του Σωτήρη Σιάπκα

Κάτι που αξίζει… να μην χάσεις!

Ταξίδι στα Κύθηρα

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 
καθημερινά: 11.00 - 13.00 & 17.30 - 20.00

ΜΟΝΟ από της 06/04/2014 έως 19/04/2014!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
 
Καθώς βαδίζαμε στο παλιό Ενετικό Κάστρο της Πάργας, μέσα στα παλιά και γεμάτα ιστορία μονοπάτια του, σαν μια όαση μέσα στην καλλιτεχνική ξηρασία και στεγασμένη στο κτήριο του παλιού στρατώνα βρίσκεται τοποθετημένη με πολύ φροντίδα, αγάπη και μεράκι μια έκθεση φωτογραφίας.
Αποτελεί ένα μικρό μαγικό ταξίδι μέσα από εικόνες στα κοντινά αλλά και τόσο μακρινά Κύθηρα. Παρουσιάζοντας μια εικόνα αυτού του ξεχωριστού νησιού μέσα από τον φακό του Σωτήρη Σιάπκα. Εικόνες μπλέκονται με αναμνήσεις και χρώματα σε ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις αισθήσεις σου.
Εικόνες, ασπρόμαυρες, έγχρωμες από βράχους, σπίτια, κύματα, ξύλα σε συνδυασμό με δίκτυα, ένα άρωμα θάλασσας συντελούν το τοπίο.
 «Το ‘ταξίδι στα Κύθηρα’ είναι ένας τόπος ουτοπίας για τον καθένα. Ένα παράθυρο στο χρόνο όπου το ιδεατό και το πραγματικό έστω και για λίγο συναντιούνται και πραγματοποιούνται. Όπου η επιθυμία σα μονή ανάγκη τροφοδοτεί τη σκέψη.»

«Τα ‘Kythira in light of winter’ (όπως φέρει τον τίτλο η έκθεση) είναι τα αποτυπώματα μιας προσωπικής διαδρομής και αναζήτησης στους γυμνούς χειμωνιάτικους ορίζοντες του νησιού. Ο οδοιπόρος άλλοτε στο καθαρό φως του μεσημεριού κι άλλοτε στο ελάχιστο φως ενός χειμωνιάτικου απογεύματος, αποτυπώνει στιγμές, χρώματα,… σιωπές σε μια προσωπική διαδρομή γνωριμίας κι αλληλεπίδρασης με το τοπίο και τα τόσα διαφορετικά πορτραίτα του.» Αποκαλύπτει ο καλλιτέχνης.

Όταν τον ρωτήσαμε γιατί  επέλεξε τα Κύθηρα, μας αποκάλυψε ότι τα επέλεξε διότι εκεί είχε ζήσει τα τρία τελευταία χρονιά καθώς και από εκεί ξεκίνησε η ιδέα της έκθεσης. "Ύστερα από αρκετούς περιπάτους και διαδρομές  συγκεντρώθηκαν μοναδικές φωτογραφίες" τις όποιες όταν κάποιοι τις είδαν του πρότειναν την ιδέα της έκθεσης. «Στην αρχή είχε  ξεκινήσει μια μικρή έκθεση με λίγες και εκλεκτές φωτογραφίες στα Κύθηρα ενώ στην συνεχεία προσθέτονταν και άλλες» παραδέχτηκε ο ίδιος. Ενώ όταν τον ρωτήσαμε εάν εκείνος σκεπτόταν καιρό την ιδέα της έκθεσης, εκείνος μας απάντησε πως ‘ήθελα να τις μοιραστώ με τον κόσμο αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί μια έκθεση.’

Αξίζει εάν βρεθείτε (...) εδώ κοντά  να την επισκεφτείτε και να κλέψετε λίγη από την μαγεία αυτού του μικρού και μοναχικού νησιού…

Στηρίζουμε και αγαπάμε ότι γίνεται στον τόπο μας! Και βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να προχωρήσουν μπροστά!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον κύριο Σωτήρη Σιάπκα για τις εκπληκτικές του εικόνες και για αυτήν την μοναδική εμπειρία που μας παραχώρησε να δούμε και εμείς μέσα από τον φακό του. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου