Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων από την ΘΕΑΤΟ στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Θέατρου του χώρου Πολλαπλών Χρήσεων στην Παραμυθιά!

Στην 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων προχωρά η ΘΕΑΤΟ το διήμερο της Παρασκευής (25/11) και Σαββάτου(26/11) στο Θέατρου του χώρου Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά.

Η ΘΕΑΤΟ εκτιμώντας ότι η μέρες που ζούμε είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ετών, προχωρά σε μια τροποποίηση της μορφή αυτών των συναντήσεων που αποτελούν ιστορία πλέον για τον τόπο μας.

Αντικειμενικός σκοπός η μέγιστη αναγκαιότητα των καιρών.

Η πάσης θυσία ενίσχυσης της συλλογικότητας σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Αυτό στο στενό χώρο της ερασιτεχνικής θεατρικής δράσης, εκφράζεται βέβαια με την υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης αλλά μόνιμη αγωνία της ομάδας μας είναι να την ανεβάζουμε ένα επίπεδο πιο πάνω, να την πάμε λίγο πιο πέρα, να την κάνουμε ζωντανό παράδειγμα.

Έτσι λοιπόν τα φετινή χρονιά στρέψαμε το βλέμμα στη γειτονιά μας.

Στην Θεσπρωτία, στην Ήπειρο ολόκληρη.

Απευθύναμε ένα διάπλατο κάλεσμα σε όλους τους άλλους «τρελούς» σαν εμάς για το Θέατρο, να ετοιμάσουν μικρά σατιρικά μονόπρακτα.

Αυτά θα δενόταν σε μια ενιαία θεατρική παράσταση μέσω θεατρικών γεφυρών και ιντερμέντιων γραμμένα και υλοποιημένα από την ομάδα μας.

Η ανταπόκριση γι’ αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα ήταν όχι μόνο άμεση αλλά και ενθουσιώδης, αποδεικνύοντας ότι στο χώρο χτυπά δυνατά η φλέβα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε πείσμα του κατευθυνόμενου θεάματος και του τηλεοπτικού υπνωτισμού.

Αν η περσινή θεατρική συνάντηση είχε τίτλο «Πάρτε Θέση» η φετινή συνάντηση τιτλοποιείται με το «Αυλαία και Πάμε» σε μια πορεία διασκέδασης και αισιοδοξίας.

Η θεατρική ομάδα Ραφτανιτών απο τα Γιάννενα, η θεατρική ομάδα «Ν.Ο.Θ.Α.» ( Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας), η θεατρική ομάδα «Ρότα» από τα Γιάννενα, η θεατρική ομάδα του καλλιτεχνικού σωματείου «Αθεράπευτοι» απο τα Γιάννενα, η θεατρική ομάδα από τις Φιλιάτες «ΘΕ.Ο.ΦΙΛ», η θεατρική ομάδα Ζίτσας «Επι σκηνής», η Πειραματική Σκηνή Ηγουμενίτσας, η Θεατρική Σκηνή Πάργας «Αυλαία», θα δεθούν από την Θ.Ε.Α.Τ.Ο σε μια ενιαία παράσταση το Σάββατο 26 Νοέμβρη.

Η παράσταση θα αρχίζει 8:15μμ ενώ την προηγούμενη μέρα (Παρασκευή 25 Νοέμβρη) η αδελφική Θεατρική Ομάδα της Πάργας «Αυλαία», θα παρουσιάσει το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στον ίδιο χώρο στις 9:00 μμ.

Η ΘΕΑΤΟ οφείλει να ευχαριστήσει τον ( Ο.Λ.ΗΓ) Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα το Δήμο Σουλίου για την στήριξη της προσπάθειας.

Καλεί δέ όλους του φίλους να πλαισιώσουν και αυτή την Θεατρική συνάντηση, που φέτος έχει Πανηπειρωτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου