Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε η γνωμοδότηση για τον ελληνοιταλικό αγωγό


Το θέμα της γνωμοδότησης του περιεχομένου της ΜΠΕ για το έργο «Ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης-Ελληνικό υποθαλάσσιο τμήμα», μετά από πρόταση της προέδρου, αναβλήθηκε (καταληκτική ημερομηνία γνωμοδοτήσεων είναι η 03-12-12) προκειμένου να υπάρξει η σχετική έγκυρη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής  κ. Τατιάνα Καλογιάννη   ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πως ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο ΠΕΚΑ για τις εξελίξεις σχετικά με την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP, και όχι του ελληνοϊταλικού αγωγού. 

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης άρχισε να συνδιαλέγεται με τους εκπροσώπους κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι διαφωνούν με την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης στις ακτές της Θεσπρωτίας ή και με τη διέλευση του αγωγού (όπως στην Πάργα). Αυτοί τον κατηγόρησαν ότι στις ενέργειές του δεν έλαβε υπόψη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε μέσω δημοτικών συμβουλίων κ.ο.κ. Εκείνος με τη σειρά του το… παραδέχθηκε, λέγοντας ότι αν τελικά ο αγωγός περνούσε από την Ήπειρο, με τον όρο να «διαμοιράσει» το φυσικό αέριο στην περιοχή, το έργο θα γινόταν.
Τελικά μετά από πρότασή της, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή η αναβολή της συζήτησης και η επαναφορά του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Τέλος η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε ομόφωνα για το περιεχόμενο της ΜΠΕ για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση Κορίλια της Τ.Κ. Αγιάς του Δήμου Πάργας. 

ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου