Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή σύσκεψη για τα ζητήματα υγείας στο Νομό Πρέβεζας

Απέναντι στην ισοπέδωση της υγείας, η μόνη πραγματική ελπίδα είναι οι κοινοί αγώνες εργαζομένων και πολιτών σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας. 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος κ. Στρατής Βουγέλης μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, προχωρώντας σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο για τα ζητήματα υγείας του νομού.  

Σύμφωνα με τον κ. Βουγέλη στις συσκέψεις που προηγήθηκαν στην αντιπεριφέρεια για το θέμα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόνομου-αυτοτελούς-πλήρους εξοπλισμένου νοσοκομείου, η στελέχωση των κέντρων υγείας καθώς και η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. 

Ο κ. Βουγέλης εξέφρασε όλη την σχετική επιχειρηματολογία για την αντίθεσή που υπάρχει στις πολιτικές των συγχωνεύσεων και στο κλείσιμο των κλινικών. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας πρέπει να εξαιρεθεί από τις συγχωνεύσεις και να στηριχθεί με όλες τις απαραίτητες προσλήψεις και εξοπλισμό. Ο ίδιος τόνισε πως μέσα σε ένα χρόνο 55.000 ασθενείς επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία και πάνω από 110.000 ήταν οι επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας και επεσήμανε ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου κατέστησε σαφές πως πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση ή τη συγχώνευση του νοσοκομείου και προς την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ζήτησε την συστράτευση όλης της τοπικής κοινωνίας γιατί όπως τόνισε δεν έχουμε περιθώρια να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου