Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Το σχέδιο της διοικητικής συγχώνευσης των φορέων της Ηπείρου

Κατετέθη προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Στο άρθρο 10 περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για την συγχώνευση και κατάργηση των φορέων διαχείρισης των προστατευομένων περιοχών.

Με τη νέα ρύθμιση οι 29 φορείς γίνονται 14 (9 με συγχώνευση και 5 που παραμένουν ως έχουν) ενώ 4 καταργούνται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.  

«Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού», «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου», και «Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Δυτικής Ηπείρου και Μεσολογγίου». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι η Άρτα. 


«Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου», και «Φορέας Διαχείρισης Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου», συγχωνεύονται και συνιστούν νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Πίνδου». Η έδρα του φορέα διαχείρισης είναι οι Ασπράγγελοι Ιωαννίνων.

«Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων» που καταργείται και οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας.

  
http://envthink.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1.html 

http://www.opengov.gr/minreform/?p=577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου