Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ρύθμιση των χρεών των ΟΤΑ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Η επίσημη ανακοίνωση σε μία εξέλιξη που θα δώσει ανάσα στην χρεοκοπημένη αυτοδιοίκηση. 

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθούν καμινομπουτάρηδες για να πετάξουν λεφτά σε φιέστες χλίδας και αθλιότητας. 

Κάθε πόρος πρέπει να απευθύνεται στην κοινωνική πολιτική των δήμων. 

Στους παιδικούς σταθμούς γιατί ο κόσμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικούς. 

Σε κοινωνικά ιατρεία, σε συσσίτια και μέριμνα για τους ανθρώπους που είναι στον δρόμο. 

Σε περίθαλψη και φάρμακα για τις οικογένειες που δεν αντέχουν πλέον να πληρώσουν ούτε το τάληρο στα νοσοκομεία. 

Όσοι δήμαρχοι έχουν απορίες, ας πάνε μια βόλτα από τον Δήμο Πειραιά για να δουν τι θα πει πολιτική για τον πολίτη και όχι για τους καρχαρίες.Σε συνέχεια των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στο Μέγαρο Μαξίμου στις 29 Αυγούστου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλ. Αντωνόπουλο και το προεδρείο της ΚΕΔΕ είχαν το προηγούμενο διάστημα στενή συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ανακοινώθηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, αναστέλλεται για το μήνα Οκτώβριο η παρακράτηση των τοκοχρεολυσίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους Δήμους των οποίων η μηνιαία παρακράτηση υπερβαίνει το 35% του αποδοτέου ποσού της τακτικής χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η ρύθμιση αυτή αφορά 71 Δήμους και το ύψους του ποσού ανέρχεται στα 7 εκ. ευρώ περίπου.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία για τη ρύθμιση των δανείων των ΟΤΑ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων κατά 8 έτη. Η ρύθμιση εκτιμάται ότι θα επιφέρει μειώσεις στις τοκοχρεολυτικές δόσεις των ΟΤΑ, κατά μέσο όρο, της τάξης του 42% και αυξάνει έμμεσα τις αποδόσεις των ΚΑΠ κατά περίπου 90 εκ. ευρώ. Επίσης, χορηγείται περίοδος χάριτος έως 2 ετών εντός της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι και μειώνεται το επιτόκιο των συναφθέντων δανείων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα (0,5%).

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Σήμερα ανακοινώνονται σημαντικά μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των Δήμων. Η προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών δια μέσου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταϊκούρα, του προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Προεδρείου της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών έφερε αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους Δήμους όρθιους για να στηρίξουμε το κοινωνικό τους δίκτυο, που είναι το πιο συγκροτημένο και αποτελεσματικό εργαλείο για την εφαρμογή της Πολιτικής Κοινωνικής Ασπίδας στον Πόλεμο κατά της Φτώχειας. Το Υπουργείο Εσωτερικών και οι ΟΤΑ θα σταθούμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου