Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο υγειονομικός χάρτης της Π.Ε. Πρέβεζας στο επίκεντρο...

 Την κωδικοποίηση των στοιχείων που θα ενισχύσουν το αίτημα της αναβάθμισης του παρόντος Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και αυτό της διεκδίκησης ανέγερσης νέου νοσοκομείου, αποφάσισε χθες η επιτροπή που έχει συσταθεί για να προωθήσει τα θέματα υγείας του νομού.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αφού μετά τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργείο το πλαίσιο του επανασχεδιασμού του «χάρτη υγείας» στην Ήπειρο και τονίστηκε ότι θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Νομό Πρέβεζας.
Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουμάνης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν κινδυνεύει με συγχώνευση ή υποβάθμιση, ενώ αναφορικά με την ανέγερση νέου Νοσοκομείου σημείωσε πως θα πρέπει να γίνουν κοινές ενέργειες προκειμένου η ανέγερση του να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας έκανε λόγο ο βουλευτής κ. Κώστα Μπάρκας και τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης, ενώ επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία προκειμένου τόσο να αναβαθμιστεί το παρόν νοσοκομείο όσο και να ανεγερθεί νέο, χωρίς την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας από την πλευρά του επισήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να συγκεντρωθούν κτιριολογικές μελέτες και προτάσεις σχετικές με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφερειακής ενότητας να τις τροποποιήσουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να συνταχθεί μια ολοκληρωμένη υλοποιήσιμη πρόταση, ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν και στοιχεία για την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για το υπάρχον νοσοκομείο προκειμένου να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη από τα μέλη της επιτροπής τονίστηκαν όλες οι παράμετροι που συνηγορούν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και στην ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα. Αμέσως μετά και πριν το τέλος του μήνα σε συνεννόηση με τους βουλευτές του νομού η διακρής επιτροπή θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υγείας προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα υγείας που απασχολούν το νομό.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μπακόλας, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Τζίμας, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ Κανέλλος, ο εκπρόσωπος των διευθυντών των κέντρων υγείας του νομού μας και της πενταμελούς επιτροπής γιατρών κ Νάστας, ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών κ. Παππάς, το μέλος τους 5μέλους επιτροπής κ. Κύρλας, οι κύριοι Ανωγιάτης και Βουγέλης ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ζάκας.

ΠΗΓΗ

   ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
 
 ΤΟ ΕΣΥ και οι μονάδες του (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) καταρρέουν με πάταγο, καθώς μεθοδικά συντηρείται και επιτείνεται τόσο η  υποχρηματοδότησή τους  όσο και η υποστελέχωσή  τους. Εκτεταμένες  είναι οι ελλείψεις υγειονομικού  υλικού πρώτης ανάγκης. Νοσοκομεία και μονάδες υγείας καταργούνται  ή «συγχωνεύονται».
Η κατάρρευση αυτή συνοδεύεται από την  έλλειψη δυνατότητας εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, οικονομικά αδύνατων, ανέργων, ανασφάλιστων κλπ,  να πλησιάσουν όσες ακόμη «δημόσιες» δομές και υπηρεσίες υγείας παραμένουν όρθιες, καθώς η  συγκυβερνητική κατεύθυνση είναι  οι δομές και υπηρεσίες αυτές να λειτουργούν με ιδιωτικο- επιχειρηματικά κριτήρια.  Δηλαδή  με κριτήριο κυρίως  το κέρδος. Ακόμη και η πρόσβαση στην κατάλληλη και αποτελεσματική  φαρμακευτική θεραπεία καθίσταται απαγορευτική για όλο και  πιο μεγάλα τμήματα ασθενών.
Σημαντικό μέρος της συνεχώς εντατικοποιούμενης εργασίας των υγειονομικών (λόγω της έλλειψης προσωπικού) παραμένει για μήνες απλήρωτο. Έχουμε καθημερινά παραδείγματα για όλα τα προαναφερόμενα και στις μονάδες υγείας του νομού μας (Νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας) .
(ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου